Warning: Illegal string offset 'id' in /home/romi/public_html/wp-content/themes/magazinum/single.php on line 4 Warning: Illegal string offset 'id' in /home/romi/public_html/wp-content/themes/magazinum/single.php on line 4 Warning: Illegal string offset 'id' in /home/romi/public_html/wp-content/themes/magazinum/single.php on line 4 Warning: Illegal string offset 'id' in /home/romi/public_html/wp-content/themes/magazinum/header.php on line 108 Warning: Illegal string offset 'id' in /home/romi/public_html/wp-content/themes/magazinum/header.php on line 108 Warning: Illegal string offset 'id' in /home/romi/public_html/wp-content/themes/magazinum/header.php on line 108 » "Ne-am dat la câini"
Historicul zilei, Spectacole — 15 ianuarie, 2013 13:03

"Ne-am dat la câini"

Publicat de

Spectacolul de teatru “Ne-am dat la câini” nu va stârni râsete printre spectatori, poate doar zâmbete de amărăciune, nu va aprinde pasiuni poate doar regrete, nu vă va întrista poate o să ne reamintească de faptul că avem de ce să fim mândri, că nu demult, în țara noastră, au existat titani, suflete curate care au refuzat să se murdărească. Acest spectacol ne propune să reflectăm la faptele de care suntem cu toții capabili dacă ne prețuim cu adevărat pe noi înșine și dacă știm să măsurăm cu adevărat ecoul de peste veacuri a faptelor noastre de zi cu zi. Organizatorii au ales ca loc de desfășurare a spectacolului Sala Dalles din București. O sală amplasată în locul în care cei mai recenți eroi ai României au învins cu piepturile dezvelite unul dintre cei mai temuți dușmani ai omenirii după Holocaust, comunismul. Piața Universității, un simbol al jertfei și ultimul loc în care au fost văzuți ultima dată eroii în țara noastră. Sala Dalles, ca multe alte săli din țară, are nevoie de spectatori pentru a renaște, pentru ca prin răsunetul spectacolelor găzduite să mai aibă șansa de a hrăni cu emoție sufletele oamenilor. De ce 25 ianuarie și nu decembrie? Pentru că spectacolul nu este un spectacol comemorativ. Pentru că piesa nu își dorește să se asocieze cu evenimente care mai degrabă dezamăgesc prin patetism. Pentru că piesa aceasta nu face declarații politice ci doar propune câteva momente de reflecție și ne reamintește că nu demult, din rândul nostru se ridicau până la cer caractere curate, oameni care au crezut în noi până la ultima suflare, oameni care dacă azi ar mai fi nu ne-ar certa ci ne-ar servi drept modele. Vă invităm pe data de 25 ianuarie, Sala Dalles, la piesa ”Ne-am dat la câini” în regia lui Gavriil Pinte și vă provocăm să umplem împreună un prezent care pare prea gol.

  • Distrubuie:
  • Facebook
  • Twitter
  • Delicious
  • Digg
Warning: Illegal string offset 'id' in /home/romi/public_html/wp-content/themes/magazinum/footer.php on line 4 Warning: Illegal string offset 'id' in /home/romi/public_html/wp-content/themes/magazinum/footer.php on line 4 Warning: Illegal string offset 'id' in /home/romi/public_html/wp-content/themes/magazinum/footer.php on line 4